vrijdag 17 mei 2024

Amstelveense Poeldag

BEWEGING  *  Er is veel beweging geweest, dit voorjaar bij De Uiterton: de scheepswerkplaats is van ons gebouw 1 naar gebouw 2 overgebracht. Een hele klus, het is gelukt! Met inzet van onze vrijwilligers en met extra hulp op de NLdoet-actiedag in maart. 

Een aantal overbodige zaken zijn afgevoerd of hebben andere baas m/v gevonden, het gereedschap tref je opnieuw geordend in de verhuisde wandrekken, etc. etc. Intussen kreeg nog een roeibootje een mooie reparatie en zijn onze tuinbanken vervangen door nieuw; de oude gingen al meer dan 20 jaar mee, met veel opknapwerk soms, te veel en te vaak de laatste jaren.

Ook zijn op de NLdoet-actiedag kweekbakken in elkaar gezet, langs het pad voor onze Parkkamer, er groeit al van alles: radijs, sla, bonen etc. Veel houtsnippers zijn verspreid over de natste delen van onze grond, waar het gras lijkt te zijn, zijn maar vaak meer water is. 

De Federatie Varend Erfgoed Nederland (FVEN) kwam veelvuldig bijeen op onze waterlocatie het schip de Primula.

VAREN   *  Nu is het tijd voor varen: we doen mee met de aanstaande Amstelveense POELDAG, op zondag 26 mei.  Ieder kan onze roeiboten en Canadese kano's gebruiken - of ga een vaartochtje maken: voor jong en oud varen met Piet in sloep met elektromotor.

Kijk bij AmstelveenSport voor het hele programma!    Link: https://amstelveensport.nl/poeldag/
Geen opmerkingen: